بلاکچین-تونیسابلاگ

بلاکچین چیست و همه چی در مورد بلاکچین (BlockChain)

امروزه با توجه به گرایش مردم به طرف ارزهای دیجیتال درک مفهوم  و اصطلاحات مربوط به آن ها نیز اهمیت دوچندان پیدا کرده است. بلاکچین چیست؟ چه کاربردهایی دارد و نحوه کار آن چگونه است؟ اینها سوالاتی است که شاید برای شما هم پیش آمده باشد. در این مقاله ما به سوالات شما در این خصوص پاسخ خواهیم داد پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.


مفهوم بلاک

قبل از اینکه بخواهیم در مورد بلاکچین اطلاعاتی ارائه دهیم ابتدا باید مفهوم بلاک را توضیح دهیم.

بلاکچین از زنجیره ای از بلاک ها تشکیل شده است که در داخل بلاک, داده ها (که خود شامل اطلاعات فرستنده و گیرنده و تعداد سکه های قابل معامله می باشد) , هش بلاک و هش بلاک قبلی وجود دارد.

هش برای بلاک مثل اثر انگشت برای یک شخص می باشد.

بلاکچین-تونیسابلاگ

بلاکچین چیست؟

بلاکچین (BlockChain) از دو کلمه بلاک یا block و زنجیره یا Chain تشکیل شده است, فرایندی برای ذخیره و ثبت اطلاعات و گزارشات است و از تعداد بسیار زیادی بلاک ایجاد شده است هر بلاک با ذخیره هش بلاک قبلی یک زنجیره را تشکیل می دهند, این زنجیره به دلیل پیچیدگی می توان گفت امنیت خوبی دارد بدین گونه که اگر اطلاعات هش یک بلاک هک شود یا از بین برود کل اطلاعات هش تغییر می کند و همچنین هش بلاک های بعدی هم از اعتبار ساقط می شوند.

با مثالی این مفهوم را ساده تر برای شما بیان خواهیم کرد.

ما برای رد و بدل کردن پول واقعی نیاز به نفر سوم یا شخص ثالث دیگری مثل بانک داریم اما بلاکچین این امکان را می دهد که خریداران و فروشندگان به صورت مستقیم و بدون نیاز به شخص دیگری به عنوان واسطه, این کار را انجام دهند, به این تراکنش همتا به همتا نیز می گویند.

چون بلاکچین از سیستم رمزنگاری شده استفاده می کند در نتیجه از امنیت بسیار بالایی برخوردار است مرکز داده ای آن کاملا غیرمتمرکز است یعنی زیر نظر هیچ نهاد یا سازمان خاصی نیست. لذا کاربران می توانند با آرامش بیشتری معاملات خود را انجام دهند. اگر اینگونه نبود شاهد این حجم وسیع از داد و ستد ها در طول روز نخواهیم بود.

بلاکچین به غیراز حوزه ارز دیجیتال در حوزه های زیادی کاربرد دارد. در ادامه کاربرد آن را در حوزه های مختلف نام خواهیم برد.

 

کاربردهای بلاکچین

اصلی ترین کاربرد آن در حوزه ارزهای دیجیتال می باشد. به دلیل ارتباط با مباحث اقتصادی و مالی و سرمایه گذاری برای آینده در این حوزه بیشتر اهمیت دارد.

کاربرد دیگر آن در حوزه تولید و توزیع تلفن های هوشمند می باشد مانند شرکت سامسونگ که از این تکنولوژی بهره می برد. شرکتی که در سطح اول جهانی در زمینه تولید تلفن های هوشمند است.

کاربردهای دیگر در حوزه های پزشکی, خودرو, اسناد رسمی, احراز هویت, انتخابات دیجیتال, صنعت مواد غذایی, قراردادهای هوشمند, صنعت بانکداری, سیستم های دولتی, موسیقی و … می باشد. همه اینها کاربردهای مهم بلاکچین هستند که نام بردیم در ادامه نحوه کار آن را نیز به اختصار توضیح خواهیم داد.

نحوه کار بلاکچین

برای اینکه بلاکی به بلاکچین اضافه شود و تشکیل یک زنجیره را دهد باید مراحل زیر انجام شود.

1.یک تراکنش انجام گیرد.

2.تراکنش مورد نظر تایید شود.

3.تراکنش در بلاک ذخیره شود.

4.یک هش به بلاک اضافه شود.

این بلاک جدید به شبکه بلاکچین خواهد پیوست.

بلاکچین-تونیسابلاگ

امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد لطفا با فرستادن نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب یاری دهید.

بهتر است مقاله بیت کوین چیست را مطالعه بفرمایید تا اطلاعات خود را در مورد این نوع ارز دیجیتال بالا ببرید. همچین می توانید مقالات دیگری را نیز در این سایت در زمینه ارزهای دیجیتال ببینید.

 

 

درباره‌ی رامین محمودی

فارغ‌التحصیل کارشناسی رشته نرم افزار کامپیوتر از دانشگاه آزاد سنندج بسیار علاقمند به برنامه نویسی و طراحی سایت هستم و تا رسیدن به اهداف بسیار تلاش میکنم

یک نظر

  1. مدیریت وبسایت تونیسا بلاگ

    بسیار عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *